Bashkimi Evropian ka vendosur t’u japë mbrojtje të përkohshme të gjithë refugjatëve që ikin nga konflikti në Ukrainë. Lajmi është konfirmuar nga Komisionerja për Çështjet e Brendshme të bllokut, Ylva Johansson.

Advertisements

Ajo bëri njoftimin në një postim në Twitter të enjten, duke e quajtur atë “një vendim historik”. Ministri i Brendshëm francez Gérald Darmanin dha detaje të mëtejshme në një deklaratë për shtyp se si do të ofrohet mbrojtja e tyre.

“Kjo pajisje do të lejojë vendet anëtare të BE-së t’u ofrojnë personave që ikin nga konflikti në Ukrainë një përgjigje të përshtatur me situatën e tyre. Personat e kualifikuar mund të përfitojnë nga një status mbrojtës i ngjashëm me atë të refugjatit, në çdo vend të BE-së për një periudhë njëvjeçare që mund të jetë shqyrtuar”, thuhet në deklaratë.

“Bashkimi Evropian do të vazhdojë të bëjë gjithçka për të ndihmuar Ukrainën dhe viktimat e luftës”, theksoi Darmanin.