Nëna nuk pranon t’i dhurojë veshkën vajzës së saj të sëmurë, veprimi i gruas shkakton reagime në rrjet

Një nënë në SHBA ka refuzuar t’i dhurojë një veshkë vajzës së saj, e cila vuan nga mosfunksionimi i veshkave, duke e justifikuar vendimin e saj me disa argumente. Por ajo është “sulmuar” nga përdoruesit e internetit duke shkaktuar regime të shumtaa.

Advertisements

Nëna, siç ka shpjeguar në postimin e saj në Reddit, prej shumë vitesh nuk ka pasur marrëdhënie me vajzën e saj, pasi që në fëmijëri, për shkak të problemeve shëndetësore, ka pasur një ndikim vendimtar në funksionimin e familjes së tyre.

“Kam shpenzuar shumë për trajtimin e vajzës sime, por ajo mbeti një person i hidhur dhe i vështirë ”, tha nëna.

Advertisements

Për shkak të stresit që shkakton një problem shëndetësor si dështimi i veshkave në një familje, nëna tha se familja e saj filloi të shpërbëhej. Ajo u divorcua dhe si ajo dhe ish-bashkëshorti u larguan plotësisht nga vajza e tyre.

Vite më vonë, pasi u rrit, vajza u rishfaq në jetën e nënës për t’i kërkuar ndihmë. Nëna ishte dhuruese e pajtueshme, por kishte shumë frikë nga operacioni, ndërlikimet e mundshme të tij dhe koha që do t’i duhej të qëndronte e shtrirë në shtrat, pra pa punë.

Ndonëse në fillim mendoi ta bënte, qëndrimin e së bijës, që duket se i kishte bërë shumë presion, nëna e konsideroi si shantazh dhe kështu deklaroi se “më mirë të vdiste sesa të ndihmonte vajzën e saj mosmirënjohëse dhe të vrazhdë”.

Përpara se të ndodhte e gjithë kjo, nëna kishte telefonuar edhe ish-bashkëshortin e saj për të pyetur nëse mund të bënte testin e përputhshmërisë, por ai menjëherë u sulmua nga gruaja e re.

Babai i vajzës nuk pranoi të kontrollohej, ndaj i gjithë presioni për operacionin ra mbi nënën.

“Ndihesha sikur dikush po më mbante me forcë për të më marrë veshkën”, rrëfeu ajo dhe sapo publikoi problemin e saj u vu në shënjestër të shumë njerëzve, të cilët e quajtën nënë të keqe, duke e shtyrë të vazhdonte me dhurimin e organeve.

E vërteta është se dhurimi i një organi sjell disa vuajtje për dhuruesin, megjithatë është shumë e trishtueshme të shohësh raste të tilla ku të dy prindërit e një vajze të sëmurë nuk e ndihmuan atë për shëndetin e saj. Gjithashtu, fakti që ajo vuan nga dështimi i veshkave nuk është diçka që ajo ka zgjedhur, ndaj problemet me të cilat është përballur familja për këtë problem shëndetësor nuk janë vetëm te vajza, por zbulojnë dinamika të çuditshme brenda familjes dhe mungesë të mekanizmave të shëndetshëm përballues.

Artikulli paraprakU vra në burg nga Sokol Mjacaj/ Prej 20 ditësh trupi i Arben Lleshit ende në morg, familjarët shokojnë me deklaratën
Artikulli tjetërKatër të vdekur nga zjarri në një spital në Hamburg, disa të plagosur