Diktatori i Koresë së Veriut Kim Jong-un është zhdukur nga sytë e publikut dhe nuk është parë në asnjë shfaqje publike për rreth një muaj, pavarësisht testeve të shumta raketore që ka kryer Koreja e Veriut.

Shteti sekret lëshoi ??sot dy raketa me rreze të shkurtër veprimi në det, duke i nisur ato drejt Japonisë, vetëm disa ditë pasi dërgoi një tjetër raketë mbi ishull.

Advertisements

Diktatori shpesh ka mbikëqyrur personalisht testet, duke pozuar për foto, por pavarësisht se ka urdhëruar 6 lëshime në 12 ditë, asnjë imazh i tij i ri nuk është shfaqur që nga 10 shtatori.

Ndërkohë janë shtuar dyshimet se tirani koreano-verior po përballet me një shqetësim të ri shëndetësor.

Advertisements

Michael Madden, një ekspert i elitës së Koresë së Veriut, theksoi se nuk ishte hera e parë që Kim Jong-un bënte një pushim nga të qenit qendra e vëmendjes.

Ai vazhdoi: Thënë kjo, ka disa faktorë spekulativë pas mungesave të tij të gjata publike. Së pari, ka një pyetje për shëndetin e tij të përgjithshëm. Të paktën një nga mungesat e tij publike mund të lidhet drejtpërdrejt me problemet mjekësore.”

“Pas mungesës së tij të parë të gjatë publike në vitin 2014, ai u shfaq duke përdorur një bastun në ngjarjet e tij të para publike.