Rama: Aleksandri e quajti e ashtuquajtura Kosovë, unë e quaj Kosovë dhe pikë. Ne nuk duam një luftë tjetër. Duam të mbajmë larg çdo fantazmë të së shkuarës në këtë rajon. E kam thënë këtu, nuk duhet të jetë problemi i Kosovës për të ardhur, por problem i Serbisë që të pranonte këtë gjë. Unë ndihem i nderuar të

Advertisements

Vuçiç: Kurdo dhe sa herë që e bëjmë e bëjmë për hir të popujve tanë. Sepse gjithmonë ka pasur pyetje, ku janë të tjerët. Kemi pasur trysni nga shumë vende të fuqishme dhe nga udhëheqësit e tyre, për llojin dhe natyrën e Open Balkan. Por ne po bëhemi gjithmonë e më të fortë sepse filluam të besojmë tek kjo.

Kemi një vetëbesim më të madh sot nga çfarë kishim më parë. E dimë që duhet të mbajmë paqen dhe qetësinë në Ballkan.

Shihni luftën që po ndodh në Ukrainë? Doni ta shihni sërish në Ballkan? Unë nuk dua.

Prandaj ju lutem, mos e nënvlerësoni nismën tonë sepse sjell vendet bashkë.

Advertisements