Një avion i sapondërtuar, i operuar nga Forcat Ajrore Ruse, thuhet se ka dalë në qarkullim në Moskë.

Advertisements

Sipas mediave shtetërore ruse , puna për avionin ushtarak filloi vitin e kaluar. Modeli i ri i avionit, i quajtur për aftësinë e tij për t’i bërë ballë një shpërthimi bërthamor, do të funksiononte si një komandë e mundshme ajrore dhe post kontrolli për zyrtarët e lartë në një fatkeqësi si konflikti me armë bërthamore.

foto ilustruese

Advertisements

Të dhënat nga FlightRadar24 tregojnë një aeroplan me kodin “RSD980” i përshkruar si “Rossiya – Skuadron e Fluturimit Special” që qarkullon mbi Moskë.

Të dhënat tregojnë se avioni u ngrit nga Aeroporti Ndërkombëtar Vnukovo i Moskës në orën 16:16, dhe rruga e fluturimit tregon se avioni bën qarkullime të shumta në hapësirën ajrore mbi Moskë.

Sipas të dhënave të faqes, avioni qarkulloi për 3 orë e 41 minuta, përpara se të ulej në të njëjtin aeroport. Lloji i avionit të avionit është renditur si “Tu-214VPU”.

Një tjetër version i Tu-214 kreu fluturimin e tij të parë në aeroportin e Shoqatës së Prodhimit të Aviacionit Kazan në 2013. Në atë kohë, akronimi gjeneroi një numër supozimesh në lidhje me rolin e avionit.